Deze week bracht me bij veel verschillende mensen met hun dieren. Onderweg naar huis in de auto bedenk je dan wel eens wat.
Herstel brengen aan huis voor mens en dier is voor mij zo waardevol. Tijdens een consult neem ik je mee in de wereld van je dier om je handvaten aan te bieden om daar vervolgens zelf mee aan de slag te kunnen. Dat is de bedoeling.
Pas was ik bij een mevrouw en zij was zo opgelucht na mijn bezoek. Er viel een last van haar af. Zulke momenten zijn kostbaar. Maar het gevaar bestaat dat zo’n beleving toch weer weg slijt; dat de magie ervan minder wordt als na verloop van tijd oude patronen terugkeren.
Tijdens mijn bezoek zoeken we samen naar datgene wat je hond nodig heeft. “Waarom blaft hij zo? Hoe komt het toch dat mijn hond geen rust vindt?” Ik zeg altijd, het is zo belangrijk dat er begrip komt voor hem/haar. Daar begint het. En dan is het vervolgens zaak om met die inzichten zelf aan de slag te gaan. Want daarin schuilt de kracht. Een blijvend resultaat dat van binnenuit komt. Dan gaat er een andere chemie komen tussen jou en je dier.
Deze week verschillende consulten; vaak ging het om gedrag, maar soms is het ook zo’n chronische klacht bij een dier, die maar niet overgaat, iets waar je zo moe van wordt. Mijn bezoek aan huis is dan het begin. Samen vinden we een weg vooruit en dat pad mag je vervolgens samen met je dier gaan bewandelen.
Jouw huis wordt een “veilige haven” voor jou en je dier. Er groeit iets nieuws tussen jullie. Toen ik deze week zo terugreed naar huis, bedacht ik me: begrip over en weer, echt inzicht in elkaar, daar draait het om. Dat is “thuiskomen” voor jou en je dier.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.