Hallo lieve hondenvrienden. Wij leven nu in moeilijke tijden. Sommigen kenmerken dit als de heftigste crisis na de Tweede Wereldoorlog. Overal waar je komt, hoor je over het coronavirus. Veel mensen zijn bang; wat gaat gebeuren? Dat weet niemand.

Zoals ik vaak heb verteld, leer ik veel van mijn honden. Ze leven hun leven, zoals altijd. Ze leven niet anders nu er ineens corona is. Ze leven bij de dag; kijken niet naar het journaal en lezen niet de krant. Ze doen wat ze altijd deden, leven in het nu! Ze denken niet, heb ik morgen eten of word ik ziek. Nee, ze genieten van de aandacht en knuffel die we ze vandaag geven. Hier zijn ze altijd dankbaar voor en zijn niet bezig met wat komt. Nu is wat telt!

Ondanks wat er in de wereld om ons heen gebeurt, begint het lente te worden. Na een heel donkere winter is dat heel welkom. De bloemen steken hun hoofd boven de grond en glimlachen hoop. De vogels zingen blij hun lied. Ik weet niet wat morgen brengt. Er is de laatste tijd in mijn gezin ook veel gebeurd. Soms schudt het leven op zijn grondvesten. Maar ik ben blij met mijn twee honden Olly en Sacha, die altijd naar mij kijken en in het nu leven.

Mensen, het zijn roerige, onzekere tijden, maar laten wij in de trouwe ogen van onze lieve viervoeters kijken. Hun liefde en oprechtheid die wij hier zien, helpen ons om positief te zijn. Onze honden kijken ook naar ons. Ze voelen onze emoties en willen ons helpen. Ook in deze tijd komen er mooie dinge tevoorschijn. Hulp uit onverwachte hoeken. Mensen die elkaar helpen, voor elkaar klaarstaan. Hier word ik heel blij van! Het geeft hoop.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.