Mary ….. diercommunicatie

Als Britse van geboorte woon ik ruim 40 jaar in Nederland. Samen met mijn Nederlandse man heb ik 4 kinderen die hier zijn opgegroeid. Ook mijn cavaliertjes Olly, Serena en Lillybet maken deel uit van mijn gezin.

Mijn beroep in de zorgsector heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Maar dieren waren altijd de rode draad in mijn leven. Als kind vertelde ik hen de dingen die ik nergens anders kwijt kon. Hun liefde is onvoorwaardelijk. Later heb ik allerlei studies opgepakt om het welzijn van dieren te kunnen verbeteren. Er liggen zoveel geheimen in het samenspel tussen mens en dier. Het is mijn passie om hier over te vertellen en te helpen als er problemen zijn in die onderlinge relatie.

diercommunicatie

Bij diercommunatie gaat het om jou en het dier. Wat hebben jullie elkaar te vertellen? “Begrijp jij je hond als hij blaft of als hij altijd aan die lijn trekt? Wat bedoelt hij? De lichaamstaal van het dier laat ons zoveel zien. Soms is er “moeilijk gedrag”. Wat is er dan aan de hand? Ik help je graag verder je dier te begrijpen. Begrip en inzicht in je dier is vaak de sleutel naar de oplossing.

Er is ook een andere kant aan dit verhaal. Dieren zijn een spiegel voor onszelf. Onze stemmingen hebben hun weerslag op het dier. Soms begint mijn consult voor een dier over zijn gedrag, maar gaandeweg wordt het duidelijk dat z’n baas zelf met vragen zit. Dit kan ontroerend en verhelderend werken. Dit werk doe ik zo graag. Een serene wereld voor de dieren maar ook voor hun mensen.

wandelen langs de waal

Mijn werk beweegt zich steeds meer in de richting van “Sereen Animals en hun mensen”. Daarom
voeg ik een nieuw onderdeel toe aan mijn werk. Ik woon naast een prachtig natuurgebied in de
Betuwe langs de rivier de Waal. Het is daar mooi, stil en alleen het tuffen van een boot die langs
vaart, is soms hoorbaar. Ik noem het “wandelen langs de Waal”.

Ik heb hier wandel-gesprekken met “dieren”-mensen. De aanleiding is vaak een
gedragsprobleem van hun hond waar maar geen oplossing voor komt. En het gebeurt meer dan  eens dat we tijdens zo’n wandeling bij de “mens zelf” terechtkomen. Het is me eens
overkomen dat een cliënt bij ontvangst al zei: “ik kom voor mijn dier, maar eigenlijk gaat het
om mij”. Dit levert soms ingrijpende, maar zulke eerlijke gesprekken op.

Het welzijn van een dier is zo nauw verweven is met zijn mensen. Voor een hond met gedragsproblemen zijn allerlei tips en oplossingen voorhanden. Toch schuilt er een gevaar in de gedachte dat ik een probleem kan oplossen. Dat zou wel heel makkelijk zijn.

Het gaat dieper. Ik probeer mijn klanten inzicht te geven in de speciale relatie die zij hebben met hun dier. Als daar inzicht in komt, gaat er soms een wereld open, ook voor henzelf!                                

Het mooiste in mijn werk is “om mensen zelf in staat te stellen om te weten dat ze zelf weten.” Om zelf te begrijpen, om zelf het inzicht te hebben. Met dat inzicht wordt de kijk op je dier ook nieuw, ontstaat een hechte band, over en weer. 

Dit is zo verrijkend voor zowel mens als ook zijn dier;
en alles wat ik zo vaak bespreek via de telefoon of bij iemand thuis, kan hier gedaan worden in de
stilte van een prachtig natuurgebied. Tijdens zo’n wandeling breng ik jou en je dier dichter bij elkaar! 

Mocht jij problemen ervaren, loopt het niet echt lekker met je dier? Is dit dan niet het ideale
moment om een afspraak te maken voor zo’n moment van rust; waarin we samen oplossingen gaan
vinden!? Jouw dier is het waard, maar ook jij bent het waard.

Mijn telefoonnummer: 0646716556

 

 

 

Zelf-genezend vermogen

Onze lichamen en die van de dieren hebben een natuurlijk genezend vermogen. Een kras op de knie heeft weinig aandacht nodig voordat het vanzelf geneest. Zo wonderlijk is de natuur. Door balans in het energiesystem van een dier te brengen wordt het zelf-genezend vermogen geactiveerd. Dit doe ik door speciale technieken en massages. De onbalans, veroorzaakt door angst, pijn of andere nare ervaringen, wordt hierdoor hersteld. Komt het dier tot rust dan treedt herstel in alle aspecten meestal vanzelf op.

Natuurlijk moet dit nooit de plaats van de deskundigheid van de dierenarts vervangen. Het werkt complementair.

 

Hulp voor jou en jouw dier

Middels respect, acceptatie en begrip voor het individuele dier is het mijn doel om hun welzijn te vergroten. Door echt contact met jouw dier te hebben wil ik zijn of haar levens- plezier bevorderen, vrij van onbalans wat soms in de weg staat. Denk aan een hond of kat uit het asiel. Of ook andere problemen die dieren kunnen hebben waarbij ze niet lekker in hun vel zitten. Het is soms een hele zoektocht om oplossingen te vinden. Ik help jou en jouw dier hier graag mee!

Gevolgde opleidingen

 • Healing Touch Voor Dieren, de levels 1 t/m 5 advanced proficiency
 • Hersenwerk Begeleider en Specialist Seniorenhond & Hond met chronische beperking
 • Belasting en Belastbaarheid bij Honden
 • Pups en Ontwikkeling ( Sam Turner)
 • Werken met Etherische oliёn.
 • Stervensbegeleiding, Rouwverwerking Dieren.
 • Diercommunicatie ( Mieke Zomer )
 • Tellington Touch
 • Begeleiden van de geblesseerde Hond
 • Natural Animal Communication ( Dr. Helen Da Vita PhD )
 • Animal Communication Guide To Assisting Lost Animals ( Dr. Helen Da Vita PhD )
 • Access Consciousness Foundation training

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.