Olly gaat soms spelen bij Bella…een ander cavaliertje bij ons in de straat. Ze kennen elkaar door en door; ze zijn maatjes van elkaar.

Maar vanavond kwam hij thuis en ging meteen in de bench liggen. Dat kon ik nog wel begrijpen. Veel gerend en een beetje moe. Dat gebeurt wel vaker.

Toch merkte ik dat het dit keer anders was. Hij was uit zijn doen. En dat werd helemaal duidelijk toen mijn man thuiskwam. Met hem heeft Olly altijd een speciale band. Dat is al van het begin. Ik heb ook weleens verteld dat Olly altijd naar stille, introverte mensen trekt.

Maar nu kwam Geertrudis (mijn man) binnen en Olly kwam uit zijn bench, begon te huilen en klom helemaal tegen hem op. Heel extreem.

Wat was er toch aan de hand? Ik heb de mensen van Bella gebeld en gevraagd hoe het spelen dit keer was gegaan. Toen kwam het verhaal. Bij Bella was een klein meisje met ADHD in huis, haar medicijnen waren uitgewerkt en ging hierna bij Olly zitten..….in plaats van heel druk te zijn ging ze hem kroelen. Ze had heel veel troost ervaren door het knuffelen met Olly.

Toen ik dit hoorde, begreep ik Olly zijn gedrag. Dit is nou weer zo’n gebeurtenis die laat zien dat honden alles opzuigen wat er om hen heen gebeurt. En het is zo belangrijk dat wij daar oog voor hebben! Voor Olly was het allemaal teveel geweest.

Gelukkig kon ik hem helpen. Ik heb de tools om honden weer in hun normale balans terug te brengen. Hiervoor komen steeds meer technieken en behandelmethodes beschikbaar.

Heb jij een vraag? Is jouw dier niet op zijn gemak. Zijn er van die lichamelijke-, en/of gedragsproblemen die maar niet overgaan? Ik help je graag verder.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.