Hersenwerk voor Honden

Met Hersenwerk help ik een hond verder vooruit. Ik gebruik hiervoor allerlei puzzels en opdrachten. Hierbij maak ik gebruik van alledaagse huishoudelijke voorwerpen. 

Hersenwerk is een mooie stimulans voor de hond. Naast dat het ontspanning geeft, is je hond bezig zich creatief te ontwikkelen. Dat werkt positief; het is prachtig om zo met je hond samen te werken.

Een voldaan gevoel voor de hond

Snuffelen en zoeken hoort bij een hond. Met zijn neus gaat hij aan het werk. Met Hersenwerk wordt er iets van hem gevraagd. Hij wordt uitgedaagd. Hij moet zelf aan het werk om aan iets lekkers te komen. Hij doet het op zijn eigen manier, ook op zijn eigen tempo.

Dit sluit aan op de natuurlijke behoefte van de hond. Na het “lekkers” te hebben bemachtigd is hij helemaal tevreden en kan voldaan gaan uitrusten.

Mens en hond gaan elkaar beter begrijpen

Door de stimulerende opdrachten ontstaat een verbinding tussen mens en hond. En dat is zo belangrijk, daar gaat het om. Niet wat ik van mijn hond verlang, maar begrijp ik hem. Tijdens het zoeken naar lekkers vertelt hij mij zoveel. Zijn lichaamstaal geeft heel veel informatie. Hoe zit hij in zijn vel: is hij zelfverzekerd, is hij angstig, etc? Door dit te herkennen geeft hij mij de kans om hierop in te spelen. Door je hond beter te begrijpen kun je een betere band met hem opbouwen. Het gaat niet om goed of fout in een spel, maar het plezier.  Het gaat om begrip, over en weer. Ik begeleid je hierin zodat je samen verder kunt.

Voor een afspraak kom ik graag naar je toe.

Ook beleg ik workshops.

Kennismaken met Hersenwerk voor Honden?

Neem gerust contact op voor de mogelijkheid.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.