Healing Touch voor Dieren

Het doel van *Healing Touch voor Dieren* is om rust en balans in het hele lichaam van het dier te brengen. Door deze balans functioneert het dier in alle opzichten beter, geneest het eerder van letsel en ziekte. Het krijgt een gevoel van welbevinden en voelt zich blijer. Het dier zit in alle opzichten beter in zijn vel.

Activatie van het zelf-genezend vermogen

*Healing Touch voor Dieren* werkt door ontspanning in het lichaam van het dier te brengen, waardoor het lichaam meer in evenwicht komt. Het zelf-genezend vermogen wordt daardoor geactiveerd.

Als ernstige ziekte optreedt of letsel is ontstaan, geneest het lichaam eerder in een ontspannen staat. Denk aan een schaafwond op de knie; er is weinig voor nodig om het lichaam een korst te laten vormen waardoor de wond vanzelf geneest.

Als het lichaam in een optimale staat verkeert, werkt het immuunsysteem zoals het bedoeld is. Deze stabiliteit beïnvloedt op een positieve manier de fysieke, emotionele en mentale gesteldheid van je dier. Dit stimuleert zijn/haar zelf-genezend vermogen.

Ondersteuning bij agressief en angstig gedrag

In een drukke wereld met lawaai, onrust en trauma’s kan onbalans optreden bij een dier. Huisdieren kunnen soms agressief, angstig, etc. gedrag gaan vertonen. Natuurlijk willen wij onze trouwe viervoeters hierin ondersteunen.

Hiervoor zijn de HTD-technieken ontwikkeld. Hormonen worden beter gereguleerd en spieren komen in een staat van ontspanning. Een betere bloeddoorstroming zorgt ervoor dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat het zuurstofgehalte in het bloed toeneemt.

Dit zijn enkele voorbeelden van ontwikkelde handelingen voor je dier, die een positieve uitwerking hebben op zijn/haar algehele welzijn.

Natuurlijk is kennis en kunde van de dierenarts onontbeerlijk, maar in de zorg voor het dier kunnen deze complementaire technieken heel veel voor je dier betekenen.

Healing Touch kan op allerlei soorten dieren -groot of klein- worden toegepast bij:

  • Gedragsproblemen
  • Preventief optimaliseren van het immuunsysteem
  • Aanvullend op de behandeling van de dierenarts
  • Bij verwonding en ziekte, herstel na een operatie
  • Emotionele trauma’s, zoals mishandeling, verwaarlozing of rouw
  • Vage klachten, niet lekker in z’n vel zitten
  • Ondersteuning bij training en focus bij wedstrijden

 

Kennismaken met Healing Touch voor Dieren?

Neem gerust contact op voor de mogelijkheid.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.